L’APIMA COL·LABORA AMB LA MASTER-CLASSE DE FLAUTA

El passat 23 i 24 d’Abril la Solista De l’Orquestra Nacional d’Espanya Juana Guillem, va impartir una master class als alumnes de flauta.

Juana Guillem, flauta

Va néixer a Catarroja (València). Va estudiar al Conservatori Superior de Música d’aquesta ciutat on va finalitzar amb el Premi d’Honor Fi de Grau Superior i la Beca Mercedes Massí otorgada a l’expedient més alt de la seva promoció.

Posteriorment i becada pel Ministeri de Cultura es va traslladar a Paris per estudiar al Conservatori Hector Berlioz. Actualment és professora titular de el Centre Superior Katarina Gurska i de la Universitat Alfonso X El Savi.

Els seus professors a Espanya han estat Juan Zacarés i Jesús Campos, i a França Raymond Guiot i Michel Debost.

Ha estat guardonada amb els primers premis en els següents concursos nacionals: Joventuts Musicals 1982, Unió Musical Espanyola 1980 i Hazen (Yamaha) 1982. Li va ser atorgada la beca Fernando Zobel (Cuenca1983).

En 1981 obté la plaça de flauta-flautí en l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, ja que no arribar a ocupar en ingressar poc més tard en l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Prestigiosos compositors li han dedicat les seves obres i encarregat les seves estrenes. Té gravada en disc la música de compositors valencians com A. Blanquer, L. Blanes i F. Llacer Pla. Recentment ha registrat per EMI la “Fantasia per a un Gentilhombre” en versió de flauta i l’Ària per a flauta i orquestra del compositor Joaquín Rodrigo.

Com a concertista ha actuat amb les orquestres: Reina Sofia, Municipal de València, Ciutat de Còrdova, Simfònica de Flandes, Vila de Madrid, Comunitat de Madrid, Cambra Espanyola, Cambra de Cantàbric, Banda Simfònica de Madrid i amb la Nacional d’Espanya sota la direcció de mestres com J. López Cobos, J.Collado, A. Witt, M. Galduf, Max Bragado i Pablo González.

És flauta solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1982, activitat que compagina amb la música de cambra i la docència. Ha estat professora de el Centre Europeu d’Estudis Musicals “Noemúsica” de Madrid i del Conservatori Superior de Música de Palma de Mallorca. Assíduament assisteix com a professora a les trobades de joves orquestres (JONDE, JORCAM, OJA, JORVAL …)

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *