L’APIMA COL·LABORA AMB LA MASTER-CLASSE DE TROMBÓ

El Proper cap de setmana del 15 i 16 de maig el professor del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears Xema Borràs Sbert, impartirà una master-classe als alumnes de trombó.

Trombonista de formació clàssica i intèrpret eclèctic de nombrosos estils (jazz i música moderna en general). .
Des de 2009 és professor de Trombó i va ser Cap de Departament de Jazz i Cap de Departament de Vent al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
Va dirigir ​​la Big Band del Conservatori Superior de les Illes Balears, a la qual ha donat una projecció internacional gràcies a activitats com l’actuació anual en el dia Internacional del jazz, concerts amb Jorge Pardo, col·laboracions amb la companyia de dansa Tandem Club, invitacions a diferents directors de Big Band, com poden esser Sergi Vergés o Vicenç Martí. Així mateix cap destacar la seva tasca cam a director del Brass Ensemble del mateix centre des de 2009.
Dins l’àmbit de la música moderna ha acompanyat a artistes com Miguel Ríos, Lluís Llach, Ana Belén, Carolina Cerezuela o Jorge Pardo d’entre d’altres.
A més, forma part d’agrupacions d’estils diversos (jazz, brasiler, pop electrònic, balcànic … ..), entre els quals cap destacar: Yemanja, Balcan Bus,, Opposite Mallorca i Highlands Project (Spotify).
Cal dir que el 2018 i 2019 Highlands Project ha estat convidat als Jazz Borders de Sant Petesburg i al Sirius Festival de Sochi.
Dins l’àmbit acadèmic dir que va començar els seus estudis de Bombardí a l’edat de 9 anys i de Trombó als 14 anys d’edat en el Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears i porteriormente al Conservatori Superior de Música de Salamanca obtenint les màximes qualificacions. En 1997 va ser seleccionat per formar part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (Jonde), en la qual va estar-hi 3 anys, i on va tenir l’oportunitat de tocar un repertori simfònic exigent i conèixer a directors i músics de la talla de Carlo Maria Giulini, Gianandrea Noseda, Mitslav Rostropovic, Pablo Gonzalez, Carlos Mena, Lutz Kohler, Ernest Martínez Irquierdo, entre d’altres. Des de llavors ha col·laborat a orquestres com l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra Reial Filharmonia de Galícia, Orquestra del Principat d’Astúries, Orquestra Simfònica de Bilbao o l’Orquestra Simfònica de Balears.
En 2000 aprova la prova per formar part de l’Orquestra d’Extremadura com a trombó solista.
Ha estat director de la Banda de Música de Llucmajor del 2004 al 2009.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *